Allt för din jakthund

Hunden är inte bara ett underbart sällskapsdjur, utan även ett oumbärligt hjälpmedel vid många typer av jakt. Du och din hund arbetar som ett team i skogen, så det är viktigt att ni är tätt sammansvetsade och utrustade för era kommande äventyr.

Dressyr och ledarskap

Bakom en duktig jakthund ligger det alltid många timmars träning. Dressyrträning som inkallning och stoppträning bör du börja med redan när den är valp. Bra hundträning ställer även stora krav på dig själv som ledare. Ett starkt ledarskap är grunden för en väldresserad jakthund.

Din hund måste även kunna spåra skadat vilt, om en skadeskjutning skulle ske. På nätet kan du läsa mer om vilka regler det finns för jakt med hund.

Utrustning och säkerhet

För en bra hundträning är det viktigt med lite olika träningsredskap och jaktredskap som du kan handla online. Det kan till exempel vara en spårlina eller en apport-dummy om du har en fågelhund som du vill träna på apportering.

Under jakt så kan det vara en stor trygghet att utrusta hunden med en varselväst. Det kan även vara en god idé att förse hunden med en GPS-sändare. Ingenting slår en lyckosam jaktdag, men säkerheten är alltid viktigast.