Skydda husdjuren mot fästing och ohyra

Har du en hund, katt eller annat husdjur och bor i ett område där fästingar trivs har du med all säkerhet redan plockat fästingar. Sommaren och värmen gör att fästingarna trivs och tillsammans med det höga gräset är det en fest för dem.

Att skydda dina husdjur mot fästingar och ohyra är ett återkommande problem varje år, men vad kan du göra för att skydda ditt husdjur? Här kommer några tips som kan skydda ditt husdjur men glöm inte att du själv kan drabbas.

Vad du kan göra

Skydda ditt husdjur mot att fästingar får fäste med förebyggande medel som rödcederolja. Du måste även vara noga med att kolla efter fästingar varje dag under sommaren. Det bästa är att du gör en kontroll så fort ditt husdjur kommer in genom dörren. Ju längre en fästing får sitta desto större risk för smitta.

Även annan ohyra som exempelvis loppor, löss, kvalster och skabb kan vara stora problem. Symtomen för de olika parasiterna är olika, därför är det viktigt att du tar ditt husdjur till veterinär för rätt diagnos om ditt husdjur fått ohyra. Men vänta inte tills ohyran fått fäste, använd förebyggande medel. Köp hem redan idag det du behöver för att dina husdjur ska må bra. Vänta inte tills det är för sent.