Tillbehör för dig som rider

Alla tycker om att hitta på aktiviteter med nära och kära ibland, och att rida är ett ypperligt alternativ. Det är en upplevelse som är unik och befriande, trots att det kräver planering. Det ger lyckohormoner tack vare den friska luften, träningen och umgänget med djur. Dessutom är det riktigt roligt.

Oavsett om du är en erfaren ryttare med sköthäst eller rent av egna hästar, eller om du bara vill prova på ridning någon enstaka gång behöver du vissa redskap och tillbehör.

Vad behöver du?

Ofta går det att hyra eller låna utrustning som du kan komma att behöva både före, under och efter ridturen. Men om du får mersmak, eller redan rider regelbundet, är det fördelaktigare att äga allt själv.

Du behöver en hel del, både till dig själv, hästen och stallet. Det kan vara allt ifrån ridbyxor, ridstövlar och ridhjälm till ryktborstar, träns och hovkrats. Om du till och med ska tävla med hästen, eller ställa ut den, behöver du än fler saker. Här krävs visningskläder till dig själv och utställningsträns till hästen. Du behöver även grooming-produkter såsom exempelvis klippmaskiner, hovvax och oljor till manen.

Allt du kan komma att behöva, oavsett vilken nivå du sätter på ditt ridintresse, finns på nätet.