Välj rätt foder till din hund

Foder

Har du köpt hund? Har du kanske haft hund länge? Då vet du att det är viktigt att den får rätt foder. Trenden just nu är spannmålsfritt foder, som är mer lik den naturliga födan för hundar. Sådant foder har en positiv effekt på hundens päls, matsmältning och hud, vilket alltid är att föredra. Dock kan en hund även må bra av hundmat med spannmål.

Få skräddarsydd meny till din hund

Det finns möjlighet att skräddarsy menyn utifrån just din hunds behov och du kan då också välja något skonsamt som får din hunds allmänhälsa att bli bättre. Det är ganska vanligt att hundar drabbas av övervikt, både med åldern och i samband med kastrering och då är det ännu viktigare att du ser till att hunden får rätt foder. Övervikt är väldigt skadligt för hundar.

Se till hundens individuella behov

Alla hundar har olika behov när det kommer till foder. Det beror på saker så som vilken ras hunden är i, vilken aktivitetsnivå hunden har och hur stor den är. Även åldern spelar in. Det är därför inte bara att köpa första bästa hundfoder till din hund, åtminstone inte om du vill att din hund ska må bra. Med rätt foder får du en gladare och piggare hund.