Köpa ditt första akvarium

Att ha akvarium är en rolig hobby och ett akvarium är dessutom något dekorativt under förutsättning att det är välskött. När du köper ditt första akvarium bör du börja i liten skala. För att fiskarna skall trivas behöver du akvarium, foder och ytterligare en del saker. allt hittar du hos Fiskfoder.

Akvariet

Små akvarium är inte speciellt dyra och vill du ytterligare hålla nere kostnaden kan du köpa begagnat. Det finns gott om akvarier till salu och akvarium är saker som håller länge.

Tillbehör

För att fiskarna skall trivas och för att du skall kunna se dem behöver du belysning. Köper du begagnat ingår ofta en ljusramp. Tänk på att släcka ljuset på natten. Vattnet i akvariet behöver syresättas och hållas rent. En luftpump och ett filter sköter detta för dig. Köp ett så effektivt filter som du har råd med, ett effektivt filter håller vattnet rent längre.

Inredning

Bottnen på akvariet täcker du med sand. Sand gör det snyggt och fiskarna tycker dessutom om att ha något att böka i. Sanden måste vara riktig akvariesand som är garanterat fri från föroreningar. Lite stenar och växter gör akvariet vackert och får dessutom fiskarna att trivas bättre. Viktigast av allt, fiskarna. Börja med ganska få fiskar och köp arter som är tåliga och som trivs tillsammans.

Regelbunden skötsel

Se till att du regelbundet rengör och sköter om ditt akvarium. Det är viktigt för fiskarnas välmående att ha det rent i akvariet Det är ju deras hem och du själv vill ju inte ha det smutsigt i ditt hem. Det gäller att man skapar bra rutiner för att rengöra sitt akvarium så att fiskarna trivs. Använd inte rengöringsmedel utan vanligt vatten då du ska städa i akvariet.