En dag i naturen

Skogspromenader är bra för hunden!

Jag köpte min hund Willie för två år sedan och det är nog bland det bästa jag gjort. Han är ett fantastiskt husdjur och har så mycket kärlek att ge. Har här gjort ett kort inlägg om vår tid i skogen häromdagen. Det är så underbart att lära känna sin hund. Särskilt när de växer upp framför dina ögon och du ser hur deras självförtroende växer. Det är tråkigt för mig att många människor inte ser sina djur som levande varelser och undervärderar deras kommunikation. 

I min erfarenhet är det viktigt för hundar att får balans i livet – då de får ett hälsosammare liv. Min Willie älskar att leka mycket när vi är i skogen och han brukar hoppa på stenar och gömma sig. Från början tyckte Willie, att det var lite läskigt, men så småningom så har jag uppmuntrat hans beteende och nu vill han vara ute i skogen hela tiden. Nu när vi spenderade hela dagen i skogen, så har han lekt mycket kurragömma och det är bra för att han kan använda sig av sin nos och luktsinne.

Det första vi gjorde var att sätta honom på en stig vi brukar vara på och sedan gömmer min partner sig och så ropade jag sök, tills hans hittat personen. Oftast brukar min Willie skälla, då jag belönat honom när han hittat personen vid kurragömma. För mig är det viktigt att min hund har ett stort självförtroende, för det betyder att Willie är självsäker och inte behöver hävda sig eller bråka med någon. För min hund är åtminstone skogen, ett sätt att vara sig själv, samtidigt som vi kan leka och ha kul tillsammans. Det är dessutom bra för både min och hundens hälsa att gå på promenader.