Om Roadsend.se

Tjenare!

Kul att du tittar in här hos mig.

Jag heter Kristoffer, har precis fyllt 30, och bor i min lilla stuga på den Norrländska landsbygden. Som sällskap har jag min hund Wille som är en St Bernhard. Här är det tänkt att jag ska dela med mig lite om livet i vildmarken. Okej vildmarken är väl kanske att ta i en aning, men jag och Wille trivs på landet. Det är inte så att jag är folkskygg, men jag tycker om att var och en sköter sitt, och Wille behöver utrymme.

Avkopplande

Jag kan verkligen rekommendera det enkla livet på landet. Mitt hus håller samma standard som husen i stan, men till en bråkdel av priset, så jag bor väldigt billigt. I och med att jag odlar en del grönsaker och jagar mycket har jag inte någon brist på mat heller precis. Så vi har det gott, jag och Wille, och skulle inte gå för oss att byta ut vårt liv mot ett hektiskt stadsliv.

Ibland rycker jag in lite på gårdarna häromkring, både som hantlangare och snickare, så det drygar också ut inkomsterna en del.

Wille

Anledningen att det blev en St Bernhard var ingen tillfällighet, då jag hade en St Bernhard som kompis när jag var liten. En lugnare och mer trygg kompis får man leta efter. Wille är en precis lika fin kompis, även om han är lite mer vakthund än Ludde som jag hade när jag var liten. Wille är också mycket större än hunden jag hade när jag var liten. Idag är Wille fullvuxen, och med en mankhöjd på strax över 80 cm, är han med sina nästan 90 kilo en mycket majestätisk hund. Så inbrottstjuvar och andra inkräktare behöver jag inte oroa mig för.

Egentligen döpte jag honom till Wilhelm, för jag tyckte det lät mäktigt och eftersom St Bernhard kommer från den tyskspråkiga delen av Europa, så passade det extra bra. Det blev ju alldeles för svårt att säga till vardags därför blev det Wille. En kompis till mig tyckte det var extra kul eftersom det blev ”Wille den lille” och så rimmar det ju också på Krille som är mitt smeknamn.

Bloggen

På bloggen kommer jag att skriva om mitt liv här uppe i norr, och vad vi hittar på om dagarna. Eftersom Wille är en så stor del av mitt liv, kommer det i stor utsträckning handla om vad vi hittar på.

Hoppas att du kommer att trivas och tycker det är kul att få en inblick i vår vardag.