Fix i trädgården och grillning

Min dag med fontänbygge I trädgården

Läs om min fantastiskt härliga dag med fontänbygge och grillning, här går jag igenom några steg hur du bygger din egen fontän.

Bygg din egen fontän

Jag har under flera års tid varit sugen på att bygga en fontän men har inte riktigt fått tid till det och nu har jag några dagar ledigt så tänkte därför passa på. Jag har tidigare i veckan varit och inhandlat en stor svart balja på cirka 100 liter. Baljan är köpt i en trädgårdsbutik och är avsedd just för fontän. I botten så borrade jag ett hål och satte sedan dit en skruvkork som jag fäste med silikon. Tanken med detta är att jag skall kunna tömma Fontänen på vatten till hösten så att vattnet inte fryser och spräcker baljan.

Bygg en stenkista under fontänen

När det är så många liter vatten som skall släppas ut på en och samma gång så behöver du bygga en stenkista för att allt detta vatten skall rinna ut. Vad du då gör är att du gräver ett hål, ganska stort. Orkar du gräva så försök gärna att göra det ungefär hälften så stort som baljan på 100 liter. Därefter fyller du detta med större stenar. Hela grejen går ut på att det då blir lite avstånd mellan de stora stenarna så att vattnet kan rinna ner i mellan dessa. När jag var klar så längt så lade jag sedan på ett galler ovanpå baljan och på detta galler lade jag sen fina dekorations stenar. I mitten av gallret fans sedan en lucka där jag satte ner pumpen och kopplade in. Vattnet cirkulerar därefter upp från baljan och rinner sedan ut över dekorationsenarna för att sedan rinna ner igen till baljan där processen börjar om igen.

Promenad med Wille

När projektet med fontänen var avslutat så tog jag en mysig promenad med min hund Wille, det var längesedan jag hunnit rasta Wille så det var trevligt att gå en sväng runt sjön.

Kvällen avslutas med en trevlig grillning

Vid sjutiden kom några vänner över på en grillning, det blev majskolvar och kotletter på grillen och en potatissallad till det. Jag fick då också möjlighet att visa upp mitt dagsverk och fick dessutom goda vitsord om mitt fontänbygge. Ja mycket mer än så han jag inte med denna dag.